1. A te weboldalad reszponzív?
Vagyis mobilkészülékek képernyőjéhez is igazodik az oldal megjelenése? Ha bizonytalan vagy, akkor vedd elő a mobilodat és nézd meg!
Ha a szöveg telefonon nem olvasható könnyen, a menü úgy jelenik meg, ahogy asztali gépen, vagy nagyítani kell, ha egy mezőbe szeretnél írni, akkor az oldalad nem mobilbarát.

2. Elég gyorsan töltődik be az oldalad?
Ezt könnyen ellenőrizheted ezen a weboldalon. A GTmetrix az egyik legtöbbek által használt eszköz, amivel a weboldal betöltődési sebességét ellenőrizheted. Csak add meg a honlapod címét és kattints az Analyze gombra. Hamarosan megjelenik az oldalad betöltődési sebessége. Ezt az értéket a Page Details alatt a Fully Loaded Time rubrikában látod. A Google PageSpeed Insights-ban magyarul is ellenőrizheted. Na milyen gyorsan töltődött be?

3. Van az oldaladon hírlevél feliratkozási lehetőség?

4. Fent van minden elérhetőség, ahogy kapcsolatba lehet lépni veled?
Például könnyen megtalálható a telefonszám, email, Skype, térkép? 

5. Közvetlen stílusban kommunikálsz az oldaladon?
Megszólítod a látogatót, vagy csak távolról bemutatod, hogy mit tudsz nyújtani? Ha úgy olvasod el a honlapod szövegét, mintha még soha nem láttad volna, mintha teljesen új lenne számodra, akkor szívesen kapcsolatba lépnél ezzel a céggel?

6. Letisztult a honlapod design-ja?

Nyisd meg a honlapodat, és vizsgáld olyan szemmel, mintha ismeretlen lenne számodra, mintha most látnád először! Egyértelmű, hogy miről szól ez a weboldal? Egy darab menü van az oldalon? Kevés színt használnak és az ízléses képek és kevés szöveg arra invitálnak, hogy tovább olvass? Ha elkezdesz lefelé görgetni, akkor az egymásból következő információk felkeltik az érdeklődésedet a cég iránt? Vagy esetleg túlzsúfolt és az oldalsáv, bannerek, képek, ikonok, szövegek és gombok tengeréből kell kihalásznod valami használható információt?

7. Van az oldalon adatvédelmi nyilatkozat és cookie figyelmeztetés?

+1 Figyeled az oldalad statisztikáját?
Van Google Analytics kód az oldaladon? Rendszeresen figyeled, hogy az egyes oldalak és blogposztok hogy teljesítenek?