Biztos ismered azt az érzést, amikor sok hasonló weboldal közül egy-egy kitűnik, valami megragad benne, és szinte töviről-hegyire az egészet átböngészed. Nálam ez mindenesetre egy szakmai ártalom, és ilyenkor szeretem megfigyelni, hogy mi az, amit máshogy csinálnak. Mostanában elmerültem egy kicsit a tanácsadó és a coach weboldalak világában, és láttam néhány kiemelkedő honlapot. Külföldi oldalakról hoztam nektek egy kis gyűjteményt, olyan megoldásokat, különleges részleteket, amik hitelesebbé, izgalmasabbá, személyesebbé teszik a weboldalt, mégis kevés helyen találkozni vele.

A coach / tanácsadó szakma az egyik legszívmelengetőbb hivatás. Fantasztikus küldetés hozzásegíteni másokat a kiteljesedéshez személyes, vagy akár szervezeti szinten. Ezzel együtt szerencsére egyre többen ismerjük fel, hogy külső segítséget igénybe venni nemcsak, hogy nem szégyen, hanem receptre írnánk fel minden embernek! 

Ahhoz azonban, hogy segíteni tudj másoknak megváltoztatni az életüket elengedhetetlen, hogy rád találjanak azok, akiknek szükségük van a segítségedre. Egy jó coach weboldal segít, hogy megszólítsd a célközönségedet, több ügyfeled legyen, és ennek következtében egyre nagyobb változást tudj hozni a világban.

Az alábbi listában 7 olyan részletet emeltem ki, amikkel egyediséget, személyességet vihetsz a weboldaladba, vagy segít, hogy szakmailag hitelesebb képet mutass magadról. Reméljük, hogy inspirálni fognak ezek a gondolatok, hogy megtaláld a módot a saját weboldalad fejlesztésére!

1. Egy perces bemutatkozó videó

https://www.cortneymcdermott.com/

Cortney Mc Dermott díjnyertes író, előadó, aki időnként személyes tanácsadást is nyújt. A weboldala egyszerű, mégis stílusos és nagyon meggyőző. Az egész honlapon minden az ő szakértői státuszát, hozzáértését támogatja, ennek  egy különleges eleme, hogy a nyitóképre kattintva egy videó nyílik meg. Ebben a kb 1 perces összefoglalóban látjuk őt neves eseményeken előadni, megismerkedünk az alapelveivel, hitvallásával, illetve hogy hol szerepelt már, és milyen módon lehet vele együtt dolgozni. Ez az egyik leghatásosabb módja, hogy rövid idő alatt megismerjenek bennünket szakmailag és emberileg is, mert ez alapján könnyebben el tudják majd dönteni, hogy velünk akarnak-e dolgozni!

coach website videó Cortney McDermott

2. Hatásos nyitó szöveg és kép

http://jessrowe.com.au/

Egyszerűen zseniális ez a nyitó szöveg! Ezzel a képpel kombinálva azonnal célba ér, mert PONTOSAN azokat a szülőket szólítja meg, akinek ő tud segíteni. Elolvasva hirtelen egy sürgető érzés jelenik meg az emberben: “Igen, te értesz engem! Mondd, hogy mit kell tennem!!!”

Ez talán az egyik legfontosabb dolog egy coach weboldalnál (és más weboldalaknál is), hogy azonnal megragadd az ideális látogatód figyelmét azzal, hogy ismered a problémáját, és tudod is rá a megoldást

Szabad fordításban így hangzik a szöveg: 

“Gyereknek lenni nehéz.
Szülőnek lenni még nehezebb.
A különbség az, hogy a gyerekednek ott vagy te. De ki van ott neked? Szülő coach-ként az a küldetésem, hogy ötletekkel lássalak el és támogassalak, hogy te és a gyereked erősebben és közelebbi kapcsolatban éljétek meg a gyermekkort.”

coach weboldal szöveg Jess Rowe

3. Egységes vizuális és tartalmi koncepció

https://dominique-ara.com/

Eszméletlen alapossággal végiggontolt oldal! A különlegessége, hogy nem csak szép és egységes a design, de fantasztikus összhangban is van a mondanivalóval. Kezdve onnantól, hogy a nyitóképen egy erdő jelenik meg azzal a hasonlattal, hogy “Vezetőként kihívást jelenthet, hogy meglássuk a fától az erdőt” egészen a Ralph Waldo Emerson idézetig. Szabad fordításban: “Ezer erdő teremtése benne rejlik egyetlen makkban.” Mind vizuálisan, mind koncepciót tekintve üdítően egységes.

Dominique business coachként, trénerként és előadóként segít vezetőknek, hogy belülről induló változást tudjanak elérni a szervezeten belül.

coach weboldal koncepció Dominique Ara

4. Személyes nyitókép

http://wildsacred.com/

Egy coach-nál vagy tanácsadónál kulcsfontosságú a személyes kapcsolat, így aztán sosem értettem azokat az oldalakat, ahol a “főszereplő” szinte titkolja a kilétét. Ez alól vannak persze kivételek, ahol célszerűbb egy olyan képet betenni nyitóképnek, ami segíti a megértést, (mint például a 2-es pontban említett Jess Rowe oldalán). Ha viszont nincs ilyen körülmény, akkor egyszerűen sokkal meggyőzőbb egy olyan kezdőoldal, ahol egyből “találkozom” az illetővel. Így kialakulhat egy kezdeti bizalom, mert tudok egy arcot is kapcsolni a szöveghez, ez pedig később kötődéssé fejlődhet tovább. Példának a Wild Sacred honlapját hoztam, ahol a nyitóoldalon egyből találkozunk Harlene-vel, és lesz egy instant benyomásunk, hogy kivel kerülünk éppen virtuális kapcsolatba. 

honlap nyitókép Wild Sacred

5. Interaktív nyitóoldal

http://womenwalkingwomentalking.com/

Heather, a Women Walking, Women Talking nevű oldal mögött álló coach abban segít a hozzá fordulóknak, hogy a túlhajszolt életükben találjanak időt magukra, és a feltöltődésre. Személyes indíttatásból indult az egész coach weboldal és a missziója: a kiégés utáni felépülés alatt talált vissza régi szenvedélyéhez, a gyalogláshoz, aminek segítségével pedig újra rátalált önmagára.

Az oldal legizgalmasabb része az interaktív nyitóoldal, ami egyfajta párbeszédet indít a látogatóval. “Mikor volt utoljára, hogy egy kis szünetet tartottál? Mikor volt utoljára, hogy egy kis időt szántál magadra?…” alatta pedig egy gomb invitál, hogy tedd meg ezt a lépést most. Rákattintva egy egy perces videó indul el madárcsicsergéssel, patak csörgedezéssel, ami lehetőséget ad, hogy 60 másodpercre kikapcsoljunk. 

Azon túl, hogy üdítő ez a szokatlan nyitókép, szép ez az összhang az általa kínált “sétaterápia” és az interaktív nyitó elem között.

interatív coach honlap wwwt

6. Megjelenések – logo sáv

Manapság már nem vagyunk annyira hiszékenyek, mint az internet hőskorában, amikor még mindent komolyan vettünk, amit olvastunk. Ma már tudjuk, hogy bárki bármit állíthat, így olyan jeleket keresünk, amik biztosítják, hogy a vállalkozás vagy személy, akinek a honlapján járunk valóban létező, hiteles, és eredményes. Ebben segítenek a vélemények, a munkáink, és azon médiáknak a logói is, ahol írtak rólunk, vagy olyan partnerek, akikkel együtt dolgoztunk.

Ez a logo sáv szintén Cortney McDermott oldaláról származik, aki elég szép kis gyűjteménnyel rendelkezik. 🙂

weboldal logo sor Cortney McDermott

7. Letölthető kezdő csomag

https://www.elizabethrider.com/

Elizabeth Rider bestseller író, egészség szakértő és vállalkozó, akinek az új weboldala nem csak hogy gyönyörű, de funkcionális is. A nyitóoldalon egyből felkínál egy kezdő csomagot, amivel feliratkozásra csábítja az egészséges életmód iránt érdeklődőket. Ha itt még nem fogott meg annyira, akkor az oldalon később is visszatér még ez az ajánlat. Miután elolvastad, hogy mit mondanak róla más ismert írónők sokkal valószínűbb, hogy te is bizalmat szavazol majd neki. Hiszen mi is lehetne meggyőzőbb, mint hogy szuperelfoglalt író- és vállalkozónők is be tudták építeni a tanácsait a saját életükbe? 

Érdemes neked is elgondolkodni, hogy milyen kezdőcsomagot tudnál ajánlani a látogatóidnak. Ez ugyanis lehetőséget nyújt, hogy rizikómentesen belekóstoljanak a szolgáltatásodba. Ha pedig tetszett, amit kaptak, tényleg segített nekik, akkor a szolgáltatásodat is könnyebben fogják igénybe venni. Az alábbi példák segíthetnek megálmodni a saját kezdő csomagodat:

  • egy szülő coach weboldala esetében ez lehet 3 hatásos eszköz, amivel kizökkentheted a hisztiző gyermekedet + egy fél órás beszélgetés velem, ha elakadtál, vagy nem sikerült megnyugtatni
  • egy párkapcsolati coachnál pedig 2 beszélgetés indító trükk, amitől a legzárkózottabb férfi is megnyílik + egy videó, ahol megmutatom, hogy használom ezt élőben egy vadidegennel
coach weboldal letölthető Elizabeth Rider

Ezzel pedig végére értünk a listának, ahol ezekről esett szó:

  • Egy perces bemutatkozó videó
  • Hatásos nyitó szöveg és kép
  • Egységes vizuális és tartalmi koncepció
  • Személyes nyitókép
  • Interaktív nyitóoldal
  • Megjelenések – logo sáv
  • Letölthető kezdő csomag

Remélem, hogy merítettél a fentiekből inspirációt, hogy megreformáld a saját weboldalad! Ha hasznos gondolatokat indított el benned a cikk, akkor kérlek segíts egy megosztással, hogy mások is ihletet meríthessenek!

Köszönöm!


Sharing is caring!